1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Bonensoep met savooikool

Bonensoep met savooikool

  • Italiaans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-01-2020

Ingrediënten 4 personen


400 g witte bonen (blik)
1/2 savooikool
1 sjalot
2 knoflook teentjes
2 selder stengels
2 wortelen
500 g tomaten
1 l groentebouillon
verse oregano (verse)4 plukjes
1 tl venkelzaadjes
1 el gedroogde oregano
2 el zwarte olijven (ontpit)
boter
peper
zout



Bonensoep met savooikool
Bonensoep met savooikool

Pittige bonensoep uit Toscaniƫ maar zonder vlees erin

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Maak de groenten schoon. Snij de kool in reepjes, de wortelen in plakjes, de selder in boogjes. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Snipper de sjalot en de knoflook.
2 Fruit de ui en de knoflook even in olie. Schep er de kool, wortelen en selder door. Doe er de tomaten bij en laat enkele minuten stoven.
3 Voeg de venkelzaadjes en gedroogde oregano toe. Blus met de bouillon. Laat 20 minuten zachtjes koken.
4 Doe de bonen en de olijven bij de soep en laat mee verwarmen. Garneer met plukjes verse oregano.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top