1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Kalfslapje met savooipuree en kalfsjus

Kalfslapje met savooipuree en kalfsjus

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-01-2020

Ingrediënten 8 personen


2 kg aardappelen
8 kalfslapjes
250 g spekblokjes (gerookt)
1/2 savooikool
1 sjalot
4 el boter
1 bokaal kalfsfond
4 el rodewijnazijn
peper
zout



Kalfslapje met savooipuree en kalfsjus
Kalfslapje met savooipuree en kalfsjus

Feestelijk hoofdgerecht dat weinig tijd vraagt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Snipper de savooikool en blancheer enkele minuten in gezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud water. Schil de aardappelen, kook ze gaar en giet af. Pureer ze en vermeng ze met de kool en de boter. Kruid met peper en zout.
2 Pel het sjalotje en snipper het fijn. Bak het samen met de gerookte spekblokjes goudbruin en laat uitlekken op een vel keukenpapier.
3 Warm de kalfsfond op. Voeg 4 el rode wijnazijn toe en de gebakken spekblokjes. Laat nog enkele minuten verder inkoken tot een jus.
4 Verhit boter, kruid de kalfslapjes met peper en zout en bak ze in enkele minuten aan beide kanten goudbruin.
5 Schep een laagje savooipuree op het bord en leg er een gebakken kalfslapje op. Overgiet met enkele lepels kalfsjus met spekjes en serveer.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top