Mosselen met bosui en sinaasappel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-01-2020
  • Mosselen met bosui en sinaasappel

    Mosselen met bosui en sinaasappel

    Mosselen met bosui en sinaasappel

Ik wil dit recept jullie niet onthouden van Voedingscentrum. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
• 400 gram snijbonen
• 200 gram gare mosselen
• 4 bosuitjes
• 1 sinaasappel
• 1 teentje knoflook
• 2 eetlepels vloeibare margarine
• 6 bruine boterhammen of tagliatelle
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wokpan of hapjespan
Kookpan

Bereidingswijze

1. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
2. Kook de snijbonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
3. Laat de mosselen uitlekken.
4. Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
5. Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Schil de sinaasappel en snijd hem in blokjes.
6. Snijd het teentje knoflook klein.
7. Verwarm in een wok of braadpan de margarine en bak hierin de mosselen enkele minuten.
8. Bak de bosuitjes en de knoflook kort mee.
9. Voeg de wat geraspte sinaasappelschil en de blokjes sinaasappel toe. Maak op smaak met wat peper.
10. Rooster het brood lichtbruin en snijd het in repen. Geef de snijbonen en het brood bij de mosselen.
11. Als je tagliatella erbij wilt kook deze dan op het laatste moment.

Bron

Voedingscentrum

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten