Kipcacciatore met champignons

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 20-01-2020

Dit recept heb ik ontdekt op de site: boodschappen.nl. Toevallig omdat ik iets pittigs wou maken met kip en deze keer eens niet de kerriekip. 
Het is superlekker en hoe pittig, dat kun je natuurlijk zelf bepalen. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 el olijfolie
Ongeveer 7 ons kippendijblokjes of 8 kippenbouten
2 uien, gesnipperd
1 wortel geraspt
2 stengels bleekselderij in blokjes
2 teentjes knoflook fijngehakt
2 takjes rozemarijn
3 el peterselie fijngehakt
1/2 rodepeper fijngehakt ( pitjes verwijderen evt)
3 ons champignons
125 ml rode wijn
2 blikken tomatenblokjes
Beetje kippenbouillon voor evt aanvullen bij stoven
Rijst
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan om in te stoven

Bereidingswijze

Bereiden
Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de kippenbouten op middelhoge stand een voor een aan beide kanten in circa 8 minuten goudbruin. Neem de kip uit de pan en houd apart.
Zet de warmtebron laag en voeg de ui, wortel en bleekselderij toe aan het bakvet. Bak al roerend circa 10 minuten.
Voeg de knoflook, peterselie, rozemarijn en rode peper toe en bak nog 5 minuten. Voeg de champignons toe en bak 8 minuten mee.
Giet de wijn erbij en kook tot ongeveer de helft van de wijn is ingekookt. Voeg de tomaten toe en kook circa 20 minuten op een lage stand.
Voeg de kip weer toe en zorg ervoor dat de saus de kip helemaal bedekt. Stoof circa 30 minuten afgedekt op een lage stand, tot het vlees gaar is.
Kook intussen de rijst en serveer de stoof met de rijst.

Bron

boodschappen.nl

Serveertip

Makkelijk in kleinere porties als maaltijd in te vriezen.
( af en toe koopt mijn man wel eens een kant en klaar maaltijd).
Tip: Ik bewaar de bakjes en vul deze met de overgebleven stoof en rijst. Afdekken met folie, notitie erop schrijven en in de vriezer bewaren. Zo hoef je niets weg te gooien.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten