1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Knolselderij aardappelpuree

Knolselderij aardappelpuree

Door: wilmiewillemse

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-01-2020

Ingrediënten 6 personen


- 1 kilo aardappelen
- 500 gram knolselderij
- peper en zout
- nootmuskaat
- volle melk of room
- klont boter
- optioneel: 1 eierdooier


Knolselderij aardappelpuree
Knolselderij aardappelpuree
Knolselderij aardappelpuree
Knolselderij aardappelpuree
Knolselderij aardappelpuree
Knolselderij aardappelpuree
Knolselderij aardappelpuree
Knolselderij aardappelpuree
Knolselderij aardappelpuree
Knolselderij aardappelpuree
Knolselderij aardappelpuree
Knolselderij aardappelpuree

Weer eens wat anders dan 'gewone' aardappelpuree en erg lekker bij winterse en wildgerechten. Simpel te maken maar toch weer een hele andere smaak dan je van 'normale' aardappelpuree gewend bent.

Deze puree was een onderdeel van ons kerstdiner 2019.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Schil de aardappelen en de knolselderij en snij ze in stukken. Doe ze samen met een bodem water in een pan en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
- Giet ze af en stamp ze fijn (of gebruik een pureeknijper, zie foto).
- Doe de (warme) melk of room erbij en voeg de boter, peper, zout en nootmuskaat toe.
- Meng alles goed door elkaar en knip er eventueel een beetje bieslook overheen.

Tags, , , , , , , ,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top