Kalfskotelet met tomatenpesto en raapjespuree

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-01-2020
  • Kalfskotelet met tomatenpesto en raapjespuree

    Kalfskotelet met tomatenpesto en raapjespuree

    Kalfskotelet met tomatenpesto en raapjespuree

Mals kalfsvlees met zachte puree, een betere combinatie bestaat haast niet. Voeg raapjes toe aan de puree en werk af met tomatenpesto voor een groenteboost. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kalfskoteletten
600 g aardappelen
bosje raapjes
1 tl gedroogde tijm
2 dl melk
boter
olijfolie
peper en zout
Voor de pesto:
150 g zongedroogde tomaten
30 g pijnboompitten
40 g Parmezaanse kaas
120 ml olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de pesto :
-Mix de zongedroogde tomaten, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie in een blender grof en kruid met peper en zout. Zet koel.

Raapjespuree :
-Schil de aardappelen en de raapjes. Kook ze samen gaar in licht gezouten water. Giet af en stamp ze met de melk en een scheutje olijfolie tot puree. Kruid met de tijm, peper en zout.

Kalfskotelet:
-Kruid de kalfskoteletten met peper en zout en bak ze in boter goudbruin en gaar. Verdeel ze samen met de puree over de borden en schep op elke kotelet een lepel pesto. Serveer meteen.

Bron

lekker van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten