1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Siciliaanse kwarktaart

Siciliaanse kwarktaart

  • Italiaans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-01-2020

Ingrediënten 12 personen


150 gr Taartbodem van biscuitdeeg
1 halve meloen
100 gram bosbessen
1 vanillestokje
1 citroen
120 ml room
350 gram ricotta
500 gram magere kwark
2 zakjes gelatine
80 gram kristalsuiker
30 gram gehakte pistachenoten



Siciliaanse kwarktaart
Siciliaanse kwarktaart

19-05-2017 bij Hayley Anne 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Steek met behulp van een schaal (ø 20 cm) een cirkel uit de taartbodem. Bekleed de schaal vervolgens met huishoudfolie. Halveer de meloen, verwijder de zaadlijst en haal er met een bolletjessteker kleine bolletjes uit. Was de bosbessen en dep ze droog. Halveer het vanillestokje in de lengte en haal het vanillemerg eruit. Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers het sap uit. Klop de room stijf.
Meng de kwark/plattekaas, ricotta, room, citroenschil en vanillemerg. Roer het gelatinepoeder volgens de aanwijzingen op de verpakking erdoor. Roer de suiker erdoor. Meng met de meloenbolletjes en bosbessen. Schenk de room in de schaal. Besprenkel de taartbodem lichtjes met het citroensap en leg hem met de besprenkelde zijde op de room.
Zet de kwarktaart een nacht in de koelkast. Stort de kwarktaart op een bord en bestrooi hem met pistachenootjes. Eventueel serveren met meloenbolletjes en bosbessen.

Bron

Internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inlihaka


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inlihaka
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top