1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Fram­bo­zen­sa­la­de met gor­gon­zo­la

Fram­bo­zen­sa­la­de met gor­gon­zo­la

  • Frans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-01-2020

Ingrediënten 4 personen


200 g snoepkomkommers
1 el frambozenazijn
60 g ongebrande pecannoten
1 el vloeibare honing
12½ g verse bieslook
75 g gorgonzola piccante blauwaderkaas
100 ml Griekse yoghurt (0% vet)
75 g veldsla
1 el extra vierge olijfolie
70 g parmaham
140 g verse frambozen



Eetclub bij Inge 04-08-2017

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de komkommers in de lengte in 4 parten. Besprenkel met de azijn en bestrooi met wat zout. Laat staan tot gebruik.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten 3 min. Voeg de honing toe, schep goed om en bak nog 1 min. Schep de noten uit de pan en verdeel ze over een bord, zodat ze niet aan elkaar plakken. Laat afkoelen.
Snijd ondertussen de bieslook fijn. Doe de gorgonzola in een diep bord en prak fijn met een vork. Roer de yoghurt en bieslook erdoor en meng tot een dikke dressing. Breng op smaak met peper.
Verdeel de veldsla over een grote platte schaal en besprenkel met de olie. Verdeel de dressing in kleine schepjes over de veldsla. Halveer de plakken ham in de breedte en rol op tot roosjes. Verdeel achtereenvolgens de komkommer, parmaham, frambozen en pecannoten over de salade.

Bron

Allerhande



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inlihaka


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inlihaka
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top