1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Gezond
  6. Project Gezond stoofpotje met kippendij en puntpaprika

Project Gezond stoofpotje met kippendij en puntpaprika

Door: Keukensloofje47

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-01-2020

Ingrediënten 2 personen


3 rode puntpaprika's schoon in grove stukken gesneden ** ik nam er 2
1 dikke ui schoon en in grove stukken gesneden
250 gram kippendij zonder vel
120 gram ( rijst naar keuze)
5 gram paprikapoeder en peper en zout naar smaak
1/2 bakje champignons **
3/4 gele paprika **
1 teen knoflook gesnipperd **
2 eetlepels gesnipperde bladpeterselie **


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, wok of hapjespan

Project Gezond stoofpotje met kippendij en puntpaprika
Project Gezond stoofpotje met kippendij en puntpaprika
Project Gezond stoofpotje met kippendij en puntpaprika

Klaar en smullen maar.

Klaar en smullen maar.
Project Gezond stoofpotje met kippendij en puntpaprika

Ingrediënten

Ingrediënten
Project Gezond stoofpotje met kippendij en puntpaprika

Alles gesneden en dijtjes ingewreven

Alles gesneden en dijtjes ingewreven
Project Gezond stoofpotje met kippendij en puntpaprika

Dijtjes gebakken en groente toegevoegd

Dijtjes gebakken en groente toegevoegd
Project Gezond stoofpotje met kippendij en puntpaprika

Laat maar lekker pruttelen

Laat maar lekker pruttelen

Kippendij leent zich prima om mee te stoven omdat het heerlijk mals en sappig blijft en met slechts 5  ingrediënten zet je in een half uurtje een smakelijke stoofpot op tafel. Bovendien leent dit stoofje zich ook om andere restjes groente in te verwerken ..... hoe langer stoven hoe smakelijker het stoofje wordt. Dus, als je de tijd hebt laat gewoon lekker langer stoven. Er hoeft géén extra vocht toegevoegd te worden om het geheel lekker te laten pruttelen, omdat er genoeg vocht uit de groente trekt. Mocht het eventueel toch te droog worden , voeg dan een klein scheutje water toe waarin een stukje kippenbouillon is opgelost.

Ik beschrijf dit gerecht zoals beschreven in het boek TOP en zal met ** aangeven waar ik iets veranderd heb

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer het paprikapoeder met zout en peper door elkaar en wrijf er de kippendijtjes mee in. Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en bak de kippendijtjes op hoog vuur rondom lekker bruin.

Voeg de groente toe en bak deze circa 5 minuten mee . Zet dan het vuur laag en laat het gerecht minimaal 30 minuten pruttelen met het deksel op de pan.

Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking .

Serveer de rijst met de stoofpot en bestrooi met de gesnipperde peterselie.

Tags, , , ,

Bron

Veel uit het boek TOP en een beetje van mezelf met eigen tekst en foto's



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top