Glutenvrije chocoladecake

  • Belgisch, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-01-2020
  • Glutenvrije chocoladecake

    Glutenvrije chocoladecake

    Glutenvrije chocoladecake

Makkelijk en lekker deze glutenvrije cake

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
5 eieren
180 gr zeer fijne kristalsuiker
200 gr fondant chocolade
175 gr gesmolten boter
70 gr hazelnootpoeder
30 gr maïzena
1 snuifje zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een ronde springvorm

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 160° graden hetelucht.

-Klop de eieren samen met de suiker luchtig tot de massa verdriedubbeld. Smelt de chocolade en boter in de microgolf en voeg deze massa voorzichtig toe aan de eieren. Spatel als laatste het hazelnootpoeder, de maïzena en het zout eronder.

-Bak de taart in een ingevette ronde springvorm voor +- 45 minuten in een voorverwarmde oven van 160° graden.

-Deze taart is heel smeuïg van binnen en lichtjes krokant bovenaan. Eventueel kan je ze lauw serveren met een bolletje vanille-ijs.

Bron

njam

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten