To­nijn­car­p­ac­cio met spek­jes­dres­sing

  • Italiaans, Amuse
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 18-01-2020
  • To­nijn­car­p­ac­cio met spek­jes­dres­sing

    To­nijn­car­p­ac­cio met spek­jes­dres­sing

    To­nijn­car­p­ac­cio met spek­jes­dres­sing

Eetclub 11 januari 2020 bij Lida

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g tonijnsteak (koelvers)
2 el balsamicoazijn
3 el olijfolie
citroenpeper (versgemalen (speciaal molentje))
125 g magere spekreepjes
25 g rucola
50 g Parmezaanse kaas (stukje)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grill

Bereidingswijze


Dep de tonijnsteaks droog met keukenpapier. Meng 1 eetlepel azijn met 1 el olie en citroenpeper naar smaak. Bestrijk hiermee de vis aan beide kanten en laat de smaak minimaal 10 minuten intrekken. Bak intussen de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig en laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier. Meng de spekreepjes in een kom door de rest van de azijn en de olie. Breng de dressing op smaak met peper.
Leg de tonijnsteaks op een ingevet rooster boven heet vuur en gril ze in 1-2 minuten per kant bruin en vanbinnen rood of rosé. Snijd de tonijnsteaks met een scherp mes in dunne plakken en verdeel deze 'carpaccio' over vier borden. Lepel de spekjesdressing erover en bestrooi met de rucola. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf mooie krullen van de Parmezaanse kaas boven de carpaccio.

Bron

Allerhande

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten