Cake met oranjebloesem en gekaramelliseerde bloedappelsien

  • Belgisch, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-01-2020
  • Cake met oranjebloesem en gekaramelliseerde bloedappelsien

    Cake met oranjebloesem en gekaramelliseerde bloedappelsien

    Cake met oranjebloesem en gekaramelliseerde bloedappelsien

Lekkere cake, net iets anders 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
500 g suiker
6 dl water
enkele eetlepels oranjebloesem
2 stuks steranijs
4 eieren
150 g suiker
150 g yoghurt
150 g griesmeel
150 g bloem
200 g gesmolten boter
zeste van 1 sinaasappel
2 el suiker
1 tl sinaasappelsap
1 bloedappelsien
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 160°C.
-Breng 500 g suiker aan de kook met 6 dl water, steranijs en oranjebloesem. Kook in tot een lichte siroop.

-Klop de eieren, suiker en yoghurt tot een luchtige massa.
-Voeg er beetje bij beetje de bloem, het griesmeel en de gesmolten boter bij. Voeg er ook de zeste van 1 sinaasappel aan toe.

-Giet het mengsel in een bakvorm en bak de taart ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven of tot hij er mooi goudbruin gebakken uitziet. Prik de cake in met een prikker en overgiet met de siroop.
-Laat alles afkoelen.
-Doe het sinaasappelsap en de suiker in een ruime pan en laat lichtjes koken.
-Snijd de bloedappelsien in schijfjes en voeg deze toe aan de pan. Bak de schijfjes 5 tot 7 minuten totdat ze beginnen te karamelliseren. Vergeet de schijfjes niet om te draaien.
-Bedek de cake met enkele gekaramelliseerde schijfjes bloedappelsien en serveer.

Bron

lekker van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten