1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Frisse yoghurtcake

Frisse yoghurtcake

  • Belgisch, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-01-2020

Ingrediënten 6 personen


450 ml volle yoghurt
5 eieren
180 g ongezouten boter op kamertemperatuur
220 g suiker
1 zakje vanillesuiker
250 g bloem
1 tl bakpoeder
3 el poedersuiker
zeste van 1 biologische citroen
2 el notenmix, gehakt
in optie : eetbare viooltjes


Verder heb je nodig


Cakevorm
mixer

Frisse yoghurtcake
Frisse yoghurtcake

De yoghurt maakt deze cake lekker luchtig, de zeste van citroen zorgt voor een frisse toets. Een plakje van deze yoghurtcake is heerlijk als tussendoortje of als dessert.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Roer het bakpoeder door de bloem.
-Mix de eieren, boter, vanillesuiker en de suiker met een mixer tot een luchtig mengsel.
-Voeg de gezeefde bloem en 250 ml yoghurt toe aan het mengsel en mix tot een glad beslag.
-Giet het beslag in een ingevette en met bloem bestrooide cakevorm en zet 50 minuten in de oven.
-Check met een houten stokje of de cake gaar is.
-Laat de cake op een rooster afkoelen.
-Meng ondertussen de poedersuiker met de citroenzeste onder de resterende yoghurt. Schep dit over de afgekoelde cake.
-Werk af met de noten en de bloemetjes.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top