1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zuurkool
  6. Zuurkool Rozijnen smoorui stampot

Zuurkool Rozijnen smoorui stampot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-01-2020

Ingrediënten 4 personen


1 kg aardappels,500 gram zuurkool, 2 ons gewelde rozijnen, groentebouillonblok, 200 mg melk,nootmuskaat, 3 uien.


Verder heb je nodig


Grote pan, pureestamper.


Zuurkool Rozijnen Smoorui Stampot
Zuurkool Rozijnen Smoorui Stampot

Vaak wordt er Ananas gebruikt bij zuurkool als zoete tegensmaak,ik experimenteerde met gewelde rozijnen en wij vinden het jammie.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 kg aardappels in blokken snijden bouillonblok erbij, zuurkool apart in pan en beide 20 minuten koken,rozijnen van te voren uurtje laten wellen.Uien in plakken snijden en zachtjes bruin smoren. Puree maken van de aardappels met de melk en nootmuskaat evt wat kookvocht van de aardappels opvangen en erbij doen.Zuurkool afgieten en door de puree scheppen daarna de gewelde rozijnen en dan de gesmoorde uien doorheen roeren.

Serveertip

Wat vocht van de gewelde rozijnen kan je evt ook door de puree mengen. Lekker met een Rookworst of Bal gehakt!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van retteketed


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van retteketed
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top