Kruidige rijst met champignons

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-01-2020
  • Kruidige rijst met champignons

    Kruidige rijst met champignons

    Kruidige rijst met champignons

Lekker en makkelijk ...misschien een tip voor al de romeo's met Valentijn om hun geliefde eens te verwennen?  Dit vegetarisch gerecht past zeer goed bij wild of gevogelte 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 eetlepel arachideolie
Peper van de molen
1 kruidnagel
1 stukje steranijs
3 korianderzaadjes
2 kardemomzaadjes
Fleur de sel
200 g basmatirijst
200 g bruine champignons
1 rode ui
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Pel de ui en hak fijn.
-Giet de olie in een kookpan en stoof er de ui in aan.
-Haal van het vuur en doe er de rijst bij. Meng zodat de rijst de olie opneemt.
-Voeg vervolgens de kruiden toe en overgiet met water.
- Laat 8 min. koken met gesloten deksel.
-Voeg de schoongemaakte en in stukken gesneden champignons toe. Laat op een zacht vuurtje koken en roer regelmatig tot de rijst gaar is.
-Voeg bij een te snelle verdamping tijdens het koken eventueel een beetje water toe. Breng op smaak met peper en zout.


Bron

delhaize

Serveertip

-Dit vegetarische gerecht met zachte kruiden past ook perfect bij wild of gevogelte.

Een gezond extraatje: Deze vetarme bron van complexe koolhydraten (doorgaans niet genoeg aanwezig in onze voeding) geeft je gedoseerde energie, onder meer dankzij de vezels van de champignons.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten