Fazant met witloof en sinaasappel

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-01-2020
  • Fazant met witloof en sinaasappel

    Fazant met witloof en sinaasappel

    Fazant met witloof en sinaasappel

Makkelijk en super lekker ! Deze opgefriste klassieker heeft z'n magische smaak behouden en bevat nu meer groente en minder verzadigde vetzuren. De schotel is bovendien rijk aan ijzer en vitamine B12.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 eetlepels arachideolie
10 cl bruin bier (bijvoorbeeld Leffe- Trappist)
Fleur de sel
1 grote schoongemaakte fazant (min. 800 g)
8 kleine stronken grondwitloof
2 takjes krulpeterselie
2 onbespoten sinaasappels
Peper van de molen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm drie eetlepels arachideolie in een pan.
- Leg de fazant in de pan zodra de olie warm is.
-Bak het vlees aan elke zijde, zodat het lichtjes kleurt. Haal het vervolgens uit de pan en leg het in een grote ovenschotel.
-Maak het witloof schoon en snij het in de lengte doormidden. Verwijder het bittere uiteinde. Schik het vervolgens in de schotel rond de fazant.
Rasp de schil van een halve sinaasappel en verwijder de te bittere schillen.
- Pers de rest van de sinaasappels uit en bewaar het sap in een kom. Voeg er het bruin bier aan toe en meng.
-Voeg vervolgens de schillen toe en verdeel het mengsel over de fazant.
-Zet in de voorverwarmde oven (180°C).
-Laat ongeveer 20 minuten braden tot het vlees goed loskomt van de beenderen.
-Bestrooi met gehakte peterselie en dien onmiddellijk op.

Bron

delhaize

Serveertip

Kooktip

Door het gevogelte aan te braden voor het in de oven gaat, blijven de vleessappen bewaard en zal de fazant minder snel uitdrogen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten