1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pesto
  6. Pesto Penne met rauwe ham champignons prei en gedroogde tomaten

Pesto Penne met rauwe ham champignons prei en gedroogde tomaten

Door: pwiggers

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-01-2020

Ingrediënten 2 personen


200 gram penne of andere pastasoort
2 kruidenbouillontabletten
2 eetlepels olijfolie
150 gram rauwe ham in reepjes
200 gram champignons, schoongemaakt in plakjes
1 dunne prei, schoongemaakt in smalle reepjes
4 gedroogde tomaten (op olie), uitgelekt in smalle reepjes gesneden
2 eetlepels basilicumpesto
Vers geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino


Verder heb je nodig


Pan voor de pasta
koekenpan

Gesmuld van deze lekkere pasta penne met basilicum en lekkere vulling.
Gesmuld van deze lekkere pasta penne met basilicum en lekkere vulling.

Pasta recepten vind je in allerlei soorten. Ik maak pasta meestal met dat wat ik nog in huis heb en wat op moet. Dat gold ook voor deze pastaschotel. Omdat we dit zo lekker vonden, zet ik het recept op Smulweb. Echt voor herhaling vatbaar.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak al dente in water met bouillontabletten. Laat de pasta uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een koekenpan.
Bak hierin de champignons lichtbruin, voeg de reepjes rauwe ham, prei en goed uitgelekte gedroogde tomaten toe en bak even mee.
Meng de uitgelekte pasta met de basilicumpesto.

Lekker met vers geraspte Parmezaanse kaas.

Tags, , , , , , ,

Serveertip

Lekker met een tomatensalade.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top