1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Vis ovenschotel met groenten à la Husum slank en snel klaar

Vis ovenschotel met groenten à la Husum slank en snel klaar

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-01-2020

Ingrediënten 2 personen


300 gram winterpeen of wortelen in kleine stukjes gesneden
200 gram doperwten uit de diepvries
10 + 30 gram (room)boter op kamertemperatuur
30 gram Panko of paneermeel
1 theelepel citroenrasp
1 theelelepel citroensap
1 theelepel geraspte mierikswortel
Zout, peper
2 kabeljauwfilets of kabeljauwhaasjes
2 eetlepels vocht van de groenten


Verder heb je nodig


Ovenschaal
kommetje voor de bovenlaag

Zalig stukje kabeljauw met een knapperige bovenlaag en lekkere groenten.
Zalig stukje kabeljauw met een knapperige bovenlaag en lekkere groenten.

In deze ovenschotel heb ik kabeljauwhaasjes gebruikt,
Het bovenlaagje op de vis bestaat uit een mengsel van panko (een grove soort paneermeel), roomboter, geraspte mierikswortel (mosterd kan ook), citroenrasp.
Dit verdeel je over de rauwe vis en daardoor ontstaat in de voorverwarmde oven een krokante laag. Mmmm.....
De groenten worden heel kort voorgekookt en gaan samen met de vis in de oven. Lekker met gekookte aardappelen of aardappelpuree.
Ik kwam een dergelijk recept tegen op internet maar heb het recept zodanig veranderd dat ik het "mijn eigen recept" mag noemen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden boven-en onder-warmte (of 180 graden hete-lucht).

20 gram boter smelten.
Hieraan 2 eetlepels water toevoegen en de worteltjes hierin zachtjes beetgaar koken.
Doperwtjes toevoegen en even mee warmen.
Groenten op smaak maken met peper en zout.
Verdeel de groenten met het vocht over de bodem van de ovenschaal.

Sprenkel het citroensap over de visfilets.
Kruid de vis met peper en zout.
Leg de stukken vis op de groenten.

Meng de (zachte) boter met de citroenrasp, geraspte mierikswortel of mosterd, peper, zout en panko of paneermeel.
Verdeel deze massa over de kabeljauwhaasjes. (zie foto).
Zet de schaal in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven.
Laat de vis in plm. 15 tot 18 minuten goudbruin worden.

N.B.(De oventijd is afhankelijk van de dikte van de stukken vis. Prik voorzichtig met een vork in de vis als je denkt dat de vis gaar is. Voel je weerstand laat de schaal dan nog even in de oven. Ga je er met je vork door dan is de vis goed. Laat de vis niet te lang in de oven want dan wordt het een droge hap).

Tags, , , , , , ,

Serveertip

Lekker met gekookte aardappelen of aardappelpuree.
In plaats van worteltjes en doperwten kun je ook kiezen voor sperziebonen, snijbonen, prei. Laat je fantasie maar werken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top