1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Fusion keuken
  5. Winterwarme Chinese koolovenschotel met gehakt, champignons en kerrie.

Winterwarme Chinese koolovenschotel met gehakt, champignons en kerrie.

Door: Keukensloofje47

  • Fusion, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-01-2020

Ingrediënten 2 personen


500 gram Chinese kool
400 gram kruimige aardappelen in stukken gesneden
150 gram rundergehakt
150 gram champignons in plakjes
1 ui gesnipperd
2-3 tl kerriepoeder
peper en zout naar smaak
60 ml melk
10 gram roomboter
20 gram paneermeel
30 gram geraspte kaas.


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, ovenschaal en wok

Winterwarme Chinese koolovenschotel met gehakt, champignons en kerrie.

Smullen van een eenvoudige schotel

Smullen van een eenvoudige schotel
Winterwarme Chinese koolovenschotel met gehakt, champignons en kerrie.
Winterwarme Chinese koolovenschotel met gehakt, champignons en kerrie.
Winterwarme Chinese koolovenschotel met gehakt, champignons en kerrie.

Ingrediënten

Ingrediënten
Winterwarme Chinese koolovenschotel met gehakt, champignons en kerrie.

Gesnipperde ui en kerrie

Gesnipperde ui en kerrie
Winterwarme Chinese koolovenschotel met gehakt, champignons en kerrie.

Gehakt en champignon toegevoegd

Gehakt en champignon toegevoegd
Winterwarme Chinese koolovenschotel met gehakt, champignons en kerrie.
Winterwarme Chinese koolovenschotel met gehakt, champignons en kerrie.
Winterwarme Chinese koolovenschotel met gehakt, champignons en kerrie.

Puree op de bodem.

Puree op de bodem.
Winterwarme Chinese koolovenschotel met gehakt, champignons en kerrie.

Klaar en de oven in.

Klaar en de oven in.

Een eenvoudige winterwarme schotel met de frisse smaak van de Chinese kool en de warmte van de kerrie. Heerlijk dagelijks gerecht en super gemakkelijk om te maken. Net als prei en kerrie is deze Cninese kool met kerrie ook een top duo. Het leek wat veel voor ons tweetjes , maar de schaal ging schoon leeg

https://www.projectgezond.nl/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de in stukken gesneden aardappelen gaar giet af en stamp tot een puree met 1 tl kerrie, melk en boter.

Verwijder de buitenste bladeren van de kool en halveer de kool in de lengte.Snij deze helften nogmaals door en snij de kool daarna in reepjes van 1/2-1 cm.

Verwarm een scheutje olie in een flinke pan of wok en fruit de uisnippers enkele minuten met de rest van de kerrie. Voeg de champignonplakjes en het rundergehakt toe en bak het gehakt op hoog vuur gaar . Dan kan de kool erbij en laat ook deze enkele minuten garen. Breng dit geheel pittig op smaak met peper en zout.

Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met de helft van de puree. Daarbovenop mag de inhoud van de wok. Bedek het groentegehaktmengsel met de rest van de puree en top het af met paneermeel en de geraspte kaas.

Zet 15 minuten in de oven om een crunchy laag te krijgen.

Tags, , , , ,

Bron

Uit het boek TOP van Project Gezond eigen tekst foto's en kleine aanpassing



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top