Koolhydraatarm bananenbrood
- Slanke keuken, Tussendoortje
- 30-60 min.
Met dit koolhydraatarme bananenbrood basis recept kun je eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld cranberry's, blauwe bessen of kokos toe aan het beslag. Of kies voor koolhydraatarme noten voor een extra bite!
Ingrediënten 8 personen
150 gr amandelmeel2 el kokosmeel
20 gram amandelen
1/2 theelepel bakpoeder
2 bananen
3 eieren
1/2 eetlepel kaneel
2 eetlepels geraspte kokos
olijfolie om in te vetten
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 229,73 kcal |
Koolhydraten | 10,20 g |
Eiwitten | 8,54 g |
Vetten | 16,05 g |
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Schil de bananen en prak ze fijn.
3. Hak de amandelen grof.
4. Meng de amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, amandelen en kaneel door elkaar.
5. Voeg de eieren en bananen toe en mix tot een egaal geheel.
6. Vet een bakblik in en verdeel hier het mengsel over.
7. Bak het bananenbrood in 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Test of het brood gaar is door er een satéprikker in te steken. Blijft er veel deeg aan de prikker hangen? bak dan nog 5 tot 10 minuten langer!
Bron
Makkelijkafvallen
Serveertip
Eet het warm met een klein beetje roomboter!