1. Home
  2. Recepten
  3. Slanke keuken
  4. Koolhydraatarm bananenbrood

Koolhydraatarm bananenbrood

  • Slanke keuken, Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-01-2020

Ingrediënten 8 personen


150 gr amandelmeel
2 el kokosmeel
20 gram amandelen
1/2 theelepel bakpoeder
2 bananen
3 eieren
1/2 eetlepel kaneel
2 eetlepels geraspte kokos
olijfolie om in te vetten



Koolhydraatarm bananenbrood
Koolhydraatarm bananenbrood

Met dit koolhydraatarme bananenbrood basis recept kun je eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld cranberry's, blauwe bessen of kokos toe aan het beslag. Of kies voor koolhydraatarme noten voor een extra bite!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Schil de bananen en prak ze fijn.
3. Hak de amandelen grof.
4. Meng de amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, amandelen en kaneel door elkaar.
5. Voeg de eieren en bananen toe en mix tot een egaal geheel.
6. Vet een bakblik in en verdeel hier het mengsel over.
7. Bak het bananenbrood in 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Test of het brood gaar is door er een satéprikker in te steken. Blijft er veel deeg aan de prikker hangen? bak dan nog 5 tot 10 minuten langer!

Serveertip

Eet het warm met een klein beetje roomboter!

Bron

Makkelijkafvallen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van FannyvandePol


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van FannyvandePol
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top