Koolhydraatarm bananenbrood

  • Slanke keuken, Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-01-2020
  • Koolhydraatarm bananenbrood

    Koolhydraatarm bananenbrood

    Koolhydraatarm bananenbrood

Met dit koolhydraatarme bananenbrood basis recept kun je eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld cranberry's, blauwe bessen of kokos toe aan het beslag. Of kies voor koolhydraatarme noten voor een extra bite!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
150 gr amandelmeel
2 el kokosmeel
20 gram amandelen
1/2 theelepel bakpoeder
2 bananen
3 eieren
1/2 eetlepel kaneel
2 eetlepels geraspte kokos
olijfolie om in te vetten
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Schil de bananen en prak ze fijn.
3. Hak de amandelen grof.
4. Meng de amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, amandelen en kaneel door elkaar.
5. Voeg de eieren en bananen toe en mix tot een egaal geheel.
6. Vet een bakblik in en verdeel hier het mengsel over.
7. Bak het bananenbrood in 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Test of het brood gaar is door er een satéprikker in te steken. Blijft er veel deeg aan de prikker hangen? bak dan nog 5 tot 10 minuten langer!

Bron

Makkelijkafvallen

Serveertip

Eet het warm met een klein beetje roomboter!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten