1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Fazantenfilet met spek en champignons (kan ook met kip)

Fazantenfilet met spek en champignons (kan ook met kip)

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-01-2020

Ingrediënten 4 personen


- 4 fazantenfilets
- 8 plakken katenspek
- enkele takjes verse tijm
- 30 gram boter
- 2 stengels bleekselderij
- 250 gram champignons
- 1 borrelglaasje sherry
- 1 borrelglaasje cognac (of vieux)
- 200 ml verse slagroom
- pezo
- eventueel peterselie (en/of enkele takjes tijm) om mee te garneren


Fazantenfilet met spek en champignons (kan ook met kip)
Fazantenfilet met spek en champignons (kan ook met kip)
Fazantenfilet met spek en champignons (kan ook met kip)
Fazantenfilet met spek en champignons (kan ook met kip)
Fazantenfilet met spek en champignons (kan ook met kip)
Fazantenfilet met spek en champignons (kan ook met kip)
Fazantenfilet met spek en champignons (kan ook met kip)
Fazantenfilet met spek en champignons (kan ook met kip)
Fazantenfilet met spek en champignons (kan ook met kip)
Fazantenfilet met spek en champignons (kan ook met kip)
Fazantenfilet met spek en champignons (kan ook met kip)
Fazantenfilet met spek en champignons (kan ook met kip)
Fazantenfilet met spek en champignons (kan ook met kip)
Fazantenfilet met spek en champignons (kan ook met kip)
Fazantenfilet met spek en champignons (kan ook met kip)
Fazantenfilet met spek en champignons (kan ook met kip)

Dit heerlijke winterse wildgerecht past helemaal in de sfeer van Kerstmis en het is dan ook niet vreemd dat ik het heb gekozen voor ons kerstdiner 2019.
Het is erg makkelijk te maken en goed in te passen in een diner waarbij je meerdere gerechten maakt want je bakt alles even in de pan en doet het dan in een ovenschaal. Als het eenmaal in de oven staat heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar.

Ik heb het zelf met kerst voor een grotere groep gemaakt maar ik zet hier het recept voor 4 personen neer, omdat dit voor de meeste mensen het gemakkelijkste is. Dit is ook het basisrecept vanwaaruit ik tewerk ben gegaan.

TIP: De fazant is in dit recept heel eenvoudig te vervangen door kip zodat dit ineens een fantastisch gerecht is dat je gewoon het hele jaar door kunt maken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Omwikkel de fazantfilets elk met 2 plakjes spek, bestrooi ze met peper en zout en bak ze in een beetje boter in 3 minuten rondom bruin. Neem ze uit de pan en leg ze in een ovenschaal.
- Snijd ondertussen de bleekselderij in dunne boogjes en halveer eventuele grote paddenstoelen. Voeg de bleekselderij en paddenstoelen toe aan het achtergebleven bakvet en bak 1 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout en voeg de tijm toe.
- Doe de sherry en de cognac erbij, roer door en voeg na 1 min. de slagroom toe. Breng aan de kook, draai het vuur dan weer terug en laat het een paar minuutjes zachtjes stoven.
- Doe dan het mengsel over de fazantenfilets in de ovenschaal en laat het geheel nog een half uurtje in de oven staan op 150 graden.
- Wil je liever geen alcohol gebruiken dan kun je ook een beetje (paddenstoelen)bouillon toevoegen.
- Knip een beetje peterselie fijn om mee te garneren of gebruik enkele takjes tijm.

Tags, , , , , , , , , , ,

Bron

Allerhande/beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top