Varkens'vluggertje'
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 13-01-2020
Snel gerecht met een Oosterse toets dat prima smaakt
Ingrediënten 2 personen
3 varkensspieringen1 lapje buikspek (van 1 cm dikte)
2 stronkjes witloof
1 limoen, het sap
1 stengel citroengras, fijngesneden
1 dikke snede wit brood
1 klontje boter
1 el sesamolie
suifje chilipeper
2 el zoetzure saus
peper - zout
Bereidingswijze
-Snij de spieringen in reepjes.
-Verwijder het zwoerd van het spek en snij in kleine blokjes.
-Snij het witloof in grove stukken.
-Verwijder de korst van de snede brood.
-Snij het brood in blokjes en bak de croutons goudbruin in een klontje boter. Hou ze apart.
-Verhit een wokpan met een scheutje sesamolie.
-Voeg de spekblokjes toe, laat 3 à 4 minuten bakken.
-Doe vervolgens de varkensspiering erbij en daarna het witloof.
-Breng op smaak met peper, zout, chilipeper en de citroengras.
-Blus het geheel met het sap van de limoen.
-Voeg als laatste nog de zoetzure saus er aan toe.
SERVEREN:
Serveer het varkensvluggertje in een diep bord. Bestrooi met de croutons net voor het serveren.
Bron
njam
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties