Kalfsvlees in kappertjesroomsaus

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-01-2020
  • Kalfsvlees in kappertjesroomsaus

    Kalfsvlees in kappertjesroomsaus

    Kalfsvlees in kappertjesroomsaus

Hoofdgerecht eetclub KB 1992

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kalfsschnitzels a 100 gram
zout en versgemalen peper
2 eetl boter
1 teentje knoflook
4 eetl droge witte wijn
1 1/2 dl slagroom
1 bouillonblokje
2 eetl kappertjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schnitzels in dunne repen snijden en bestrooien met peper en zout. In braadpan boter verhitten. Schnitzelreepjes in ca 5 minuten rondom bruin en gaar bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Wijn toevoegen en ca 1/2 minuut meewarmen. Room en bouillonblokje toevoegen. Op matig hoog vuur ca 3 minuten laten koken tot het een mooie geboden saus is. Kappertjes erdoor roeren.
Saus op smaak brengen met zout en peper.

Bron

Praktisch en snel

Serveertip

Lekker met aardappelkroketjes en een salade van veldsla.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten