Atjar tjampoer

  • Internationaal, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-01-2020
  • Atjar tjampoer

    Atjar tjampoer

    Atjar tjampoer

Simpele versie van atjar. Atjar met een stevige bite.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
180 tot 200 gram witte kool
1 winterwortel (medium grootte)
bosui
1 cm. verse gember
1,5 theelepel kurkumapoeder
75 ml. rijstazijn
1 eetlepel suiker
1/4 theelepel zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kookpan

Bereidingswijze

Snijd de kool in dunne reepjes. Snijd de wortel in schijfjes.
Snijd de bosui in dunne ringen. Schil de gember en hak of rasp hem fijn.
Doe de gember, kukumapoeder, suiker, azijn, 75 ml. water en het zout in een kookpan.
Breng de vloeistof aan de kook. Roer dan de kool, wortel en ui er door.
Doe het deksel op de pan en laat 10 minuten staan.

Bron

Bijgerecht bij MarleySpoon recept

Serveertip

Geen rijstazijn in huis? Gebruik dan witte wijn azijn
Pas op voor gele vingers !

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten