Atjar tjampoer
- Internationaal, Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 12-01-2020
Simpele versie van atjar. Atjar met een stevige bite.
Ingrediënten 4 personen
180 tot 200 gram witte kool1 winterwortel (medium grootte)
bosui
1 cm. verse gember
1,5 theelepel kurkumapoeder
75 ml. rijstazijn
1 eetlepel suiker
1/4 theelepel zout
Benodigdheden
kookpanBereidingswijze
Snijd de kool in dunne reepjes. Snijd de wortel in schijfjes.
Snijd de bosui in dunne ringen. Schil de gember en hak of rasp hem fijn.
Doe de gember, kukumapoeder, suiker, azijn, 75 ml. water en het zout in een kookpan.
Breng de vloeistof aan de kook. Roer dan de kool, wortel en ui er door.
Doe het deksel op de pan en laat 10 minuten staan.
Bron
Bijgerecht bij MarleySpoon recept
Serveertip
Geen rijstazijn in huis? Gebruik dan witte wijn azijn
Pas op voor gele vingers !
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties