1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Witlof met appel en brie

Witlof met appel en brie

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-01-2020

Ingrediënten 8 personen


- 6-8 stronken witlof
- 1 punt brie
- 2 appels
- tijm
- pezo
- olijfolie
- handje walnoten
- beetje honing (was ik vergeten)



Witlof met appel en brie
Witlof met appel en brie
Witlof met appel en brie
Witlof met appel en brie
Witlof met appel en brie
Witlof met appel en brie
Witlof met appel en brie
Witlof met appel en brie
Witlof met appel en brie
Witlof met appel en brie
Witlof met appel en brie
Witlof met appel en brie

Een lekkere variatie op de standaard witlof met ham en kaas is deze witlof met appel en brie, afgemaakt met tijm en walnoten en een beetje honing (die was ik deze keer vergeten, volgende keer beter) Echter zonder de honing was het sowieso ook al voor herhaling vatbaar

Dit gerecht maakte deel uit van ons kerstdiner 2019.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de lelijke buitenste bladeren van de witlofstronkjes. Snij een dun plakje van het kontje van de stronkjes en snij ze daarna in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern maar laat de stronkjes zo goed mogelijk 'heel'.
- Verhit een beetje olijfolie in een pan. Leg de halve stronkjes met de platte kant in de pan en bak dit aan voor 2 minuten op middelhoog vuur.
- Doe de deksel op de pan en smoor de witlof nog zo'n 4 minuten zodat ze nog wat verder garen. Haal de stronkjes uit de pan en leg ze met de platte kant omhoog in een met olijfolie ingevette ovenschaal. Bestrooi met wat zout, verse zwarte peper en een theelepel tijm. Schil de appels en snij ze in dunne plakjes. Verdeel de plakjes over de witlof. Verdeel daarna de in plakjes gesneden brie over de witlof en bestrooi het geheel met nog wat peper en de rest van de tijm. Hak een handje walnoten fijn en strooi dit over de brie.
- Doe de witlof met appel en brie in de oven gedurende 10 minuten of totdat de brie lekker gekleurd en gesmolten is. Haal de witlof met appel en brie uit de oven en maak het geheel af met wat honing.

Bron

Lekkerensimpel (beetje aangepast)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top