Witlof met appel en brie

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-01-2020
  • Witlof met appel en brie

    Witlof met appel en brie

    Witlof met appel en brie

  • Witlof met appel en brie

    Witlof met appel en brie

    Witlof met appel en brie

  • Witlof met appel en brie

    Witlof met appel en brie

    Witlof met appel en brie

  • Witlof met appel en brie

    Witlof met appel en brie

    Witlof met appel en brie

  • Witlof met appel en brie

    Witlof met appel en brie

    Witlof met appel en brie

  • Witlof met appel en brie

    Witlof met appel en brie

    Witlof met appel en brie

Een lekkere variatie op de standaard witlof met ham en kaas is deze witlof met appel en brie, afgemaakt met tijm en walnoten en een beetje honing (die was ik deze keer vergeten, volgende keer beter) Echter zonder de honing was het sowieso ook al voor herhaling vatbaar ;) :) :P

Dit gerecht maakte deel uit van ons kerstdiner 2019.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
- 6-8 stronken witlof
- 1 punt brie
- 2 appels
- tijm
- pezo
- olijfolie
- handje walnoten
- beetje honing (was ik vergeten)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de lelijke buitenste bladeren van de witlofstronkjes. Snij een dun plakje van het kontje van de stronkjes en snij ze daarna in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern maar laat de stronkjes zo goed mogelijk 'heel'.
- Verhit een beetje olijfolie in een pan. Leg de halve stronkjes met de platte kant in de pan en bak dit aan voor 2 minuten op middelhoog vuur.
- Doe de deksel op de pan en smoor de witlof nog zo'n 4 minuten zodat ze nog wat verder garen. Haal de stronkjes uit de pan en leg ze met de platte kant omhoog in een met olijfolie ingevette ovenschaal. Bestrooi met wat zout, verse zwarte peper en een theelepel tijm. Schil de appels en snij ze in dunne plakjes. Verdeel de plakjes over de witlof. Verdeel daarna de in plakjes gesneden brie over de witlof en bestrooi het geheel met nog wat peper en de rest van de tijm. Hak een handje walnoten fijn en strooi dit over de brie.
- Doe de witlof met appel en brie in de oven gedurende 10 minuten of totdat de brie lekker gekleurd en gesmolten is. Haal de witlof met appel en brie uit de oven en maak het geheel af met wat honing.

Bron

Lekkerensimpel (beetje aangepast)

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 24-01-2020

@ Cecile, Dido en Corrien smakelijk eten en bedankt voor jullie reactie. Laat maar een keertje horen wat jullie ervan vonden. Bedankt voor de reacties ;) Groetjes van Wilmie _O_

zizypha avatar
zizypha 15-01-2020

Ben dol op witlof, het liefst rauw! En de honing ga ik express vergeten. :) Doeii C

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 15-01-2020

Goedemiddag, ik neem deze mee! Lijkt mij heerlijk!

Cecileg avatar
Cecileg 15-01-2020

Als je niet van witlof houdt, probeer dan dit recept. Je bent dan zo genezen en wordt verslaafd eraan. Heerlijk! Lieve groet Cecile

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten