Pastaschotel chili con carne

  • Mexicaans, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-01-2020
  • Pastaschotel chili con carne

    Pastaschotel chili con carne

    Pastaschotel chili con carne

Makkelijk en super lekker deze pittige ovenschotel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr penne
1 grote ui, fijngesnipperd
1 teentje look, geperst
0,5 kl kaneel
1 kl komijn
1 kl chilipoeder
1 kl gerookt paprikapoeder
400 gr gemengd gehakt
1 rode paprika, in blokjes
160 gr rode kidneybonen
400 gr tomatenblokjes uit blik
70 gr tomatenpuree
150 gr geraspte mozzarella
75 gr geraspte emmentaler
enkele takjes verse koriander
olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de penne al dente in gezouten water. Giet af.
-kook de penne volgens verpakking en giet af en zet opzij
-Stoof de ui aan in een scheutje olijfolie. Voeg dan look, kaneel, komijn, chilipoeder en gerookt paprikapoeder toe en stoof gedurende enkele minuutjes aan zodat alle aroma"s vrij komen.
-Voeg het gehakt toe aan de pan en bak rul.
-Doe daarna de paprikablokjes en de kidneybonen erbij en laat enkele minuten bakken.
-Roer als laatste de tomatenblokjes en de tomatenpuree eronder en laat het geheel 10 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Meng vervolgens de pasta onder de saus.

-Neem een grote ovenschaal en schep er een laagje pasta in. Verdeel er de helft van de mozzarella over en schep er nog een laag pasta bovenop. Werk af met de rest van de mozzarella en de geraspte emmentaler.

-Plaats de pastaschotel in de oven bak gedurende 20 minuten. Zet de oven vervolgens op grillstand en laat nog een viertal minuutjes verder gratineren. Werk af met verse koriander.

Bron

njam

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten