1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Pulled chicken met wraps uit tijdschrift De.boodschappen.

Pulled chicken met wraps uit tijdschrift De.boodschappen.

  • Amerikaans, Lunch/Brunch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-01-2020

Ingrediënten 4 personen


1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 theelepel paprikapoeder

6 eetlepels barbecuesaus

1 kip (in stukken, zonder vel)

50 milliliter kippenbouillon

8 tortillawraps

1 komkommer (in repen)

2 avocado's (in plakken)

2 lente-/bosuitjes (in ringen)

75 gram rucola


Verder heb je nodig


Oven op 200 graden

Tags


Uit tijdschrift De Boodschappen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiden

Meng de komijn- en paprikapoeder met 4 eetlepels barbecuesaus. Leg de kip hierin en laat in de koelkast minimaal 1 uur marineren.

BereidenVerwarm de oven voor op 200ºC.Leg de kip met de marinade in een ovenschaal, giet de bouillon erbij en zet circa 1,5 uur in de oven. Bedruip tussendoor af en toe met wat braadvet om uitdroging te voorkomen.Neem de kip uit de oven, verwijder de botjes en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar.Meng het braadvocht met de rest van de barbecuesaus, schenk dit in een steelpan en laat op een hoge stand kort inkoken tot een saus. Roer wat van de saus door de kip.Serveer de pulled chicken op een tortillawrap met komkommer, avocado, bosui, rucola en extra barbecuesaus.

Tags

Serveertip

Lekker maar kan ook in pita broodjes

Bron

DE BOODSCHAPPEN



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tommy_1


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tommy_1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top