Soesjes van Heel Holland bakt Robėrt van Beckhoven

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-01-2020

recept van Heel Holland bakt 

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
100 gram water
100 gram melk
100 gram boter
100 gram bloem, gezeefd
200 gram ei
1 snuf zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
hittebestendige spatel
spuitzak
bakplaat, bekleed met bakpapier of een siliconen matje
paletmes (optioneel)

Bereidingswijze

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180/190 graden.

Soezen:
Breng het water en de melk met de boter in een pan aan de kook.
Neem de pan van het vuur, voeg onmiddellijk de bloem en het zout toe en roer goed!
Zet de pan terug op het vuur en gaar het beslag al roerende met een spatel tot er een lichte vetfilm op de bodem van de pan achterblijft.
Neem de pan weer van het vuur en doe het beslag over in een mengkom.
Klop eerst de ergste hitte van het beslag af.
Voeg vervolgens één voor één de eieren toe; roer tussendoor goed en zorg dat het eerste ei helemaal is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt.
Doe het beslag in de spuitzak en spuit het in doppen van gewenste grootte op de bakplaat.
Wil je lekker grote soezen met veel volume? Dan kun je ook nog een beetje stoom toevoegen bij het bakken. Dat geeft uitstel van korstvorming, waardoor de soes langer de tijd krijgt om te rijzen.
Voor identieke soesjes kun je het beslag ook in een bolmatje spuiten; smeer het beslag dan netjes af met een paletmes.
Bak de soezen op 180-190 °C, ongeveer. 20 minuten; de precieze baktijd is afhankelijk van de grootte van de soezen.
Laat ze afkoelen.

Bron

Heel Holland bakt RobÄ—rt van Beckhoven

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten