1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Soesjes van Heel Holland bakt Robėrt van Beckhoven

Soesjes van Heel Holland bakt Robėrt van Beckhoven

Door: inezdezwart

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-01-2020

Ingrediënten 10 personen


100 gram water
100 gram melk
100 gram boter
100 gram bloem, gezeefd
200 gram ei
1 snuf zout


Verder heb je nodig


Hittebestendige spatel
spuitzak
bakplaat, bekleed met bakpapier of een siliconen matje
paletmes (optioneel)


recept van Heel Holland bakt 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180/190 graden.

Soezen:
Breng het water en de melk met de boter in een pan aan de kook.
Neem de pan van het vuur, voeg onmiddellijk de bloem en het zout toe en roer goed!
Zet de pan terug op het vuur en gaar het beslag al roerende met een spatel tot er een lichte vetfilm op de bodem van de pan achterblijft.
Neem de pan weer van het vuur en doe het beslag over in een mengkom.
Klop eerst de ergste hitte van het beslag af.
Voeg vervolgens één voor één de eieren toe; roer tussendoor goed en zorg dat het eerste ei helemaal is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt.
Doe het beslag in de spuitzak en spuit het in doppen van gewenste grootte op de bakplaat.
Wil je lekker grote soezen met veel volume? Dan kun je ook nog een beetje stoom toevoegen bij het bakken. Dat geeft uitstel van korstvorming, waardoor de soes langer de tijd krijgt om te rijzen.
Voor identieke soesjes kun je het beslag ook in een bolmatje spuiten; smeer het beslag dan netjes af met een paletmes.
Bak de soezen op 180-190 °C, ongeveer. 20 minuten; de precieze baktijd is afhankelijk van de grootte van de soezen.
Laat ze afkoelen.

Tags

Bron

Heel Holland bakt Robėrt van Beckhoven



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inezdezwart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top