Rijstsoep met balletjes
- Belgisch, Soep
- 60-120 min.
- Geplaatst op 11-01-2020
Toprecept
Ingrediënten 4 personen
200 g witte rijst (of 150 g voor een iets dunnere soep)1 varkenspoot
250 g gehakt
1 prei (een klein formaat is oké)
citroentijm
peper en zout
Bereidingswijze
1 Laat de varkenspoot een nacht weken in gezouten water. Giet af en maak de poot schoon.
2 Vul een pot met 2,5 liter gezouten water en voeg de poot toe. Laat 1,5 uur koken zodat je 2 liter bouillon overhoudt.
3 Maak de prei schoon en snij in ringen. Neem de poot uit de bouillon, voeg de rijst en de prei toe en gaar verder.
4 Rol intussen balletjes van het gehakt en gaar ze mee in de bouillon. Kruid met peper en zout. Werk af met citroentijm.
Bron
libelle
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties