Rijstsoep met balletjes

  • Belgisch, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 11-01-2020
  • Rijstsoep met balletjes

    Rijstsoep met balletjes

    Rijstsoep met balletjes

Toprecept 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 g witte rijst (of 150 g voor een iets dunnere soep)
1 varkenspoot
250 g gehakt
1 prei (een klein formaat is oké)
citroentijm
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Laat de varkenspoot een nacht weken in gezouten water. Giet af en maak de poot schoon.
2 Vul een pot met 2,5 liter gezouten water en voeg de poot toe. Laat 1,5 uur koken zodat je 2 liter bouillon overhoudt.
3 Maak de prei schoon en snij in ringen. Neem de poot uit de bouillon, voeg de rijst en de prei toe en gaar verder.
4 Rol intussen balletjes van het gehakt en gaar ze mee in de bouillon. Kruid met peper en zout. Werk af met citroentijm.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten