1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Hongaarse keuken
  5. Goulash
  6. Project Gezond Goulash met een beetje karwijzaad .

Project Gezond Goulash met een beetje karwijzaad .

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 10-01-2020

Ingrediënten 2 personen


250 gram magere runderlappen in blokjes van 1 cm met peper en zout gekruid
1 kippenbouillonblokje ( minder zout)
500 ml water
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
2 tl paprikapoeder
1 tl karwijzaad *** zie boven
1 tomaat in blokken
1 rode en een gele paprika in stukken
130 gr ( zilvervlies) rijst. Ik neem altijd rijst met meer vezels
peper en zout naar smaak
scheutje olie


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, pan

Project Gezond Goulash met een beetje karwijzaad .
Project Gezond Goulash met een beetje karwijzaad .
Project Gezond Goulash met een beetje karwijzaad .

Smullen

Smullen
Project Gezond Goulash met een beetje karwijzaad .

Alle ingrediënten

Alle ingrediënten
Project Gezond Goulash met een beetje karwijzaad .

Vlees, knoflook en ui gesneden.

Vlees, knoflook en ui gesneden.
Project Gezond Goulash met een beetje karwijzaad .

Vlees bruinen en kruiderij toevoegen.

Vlees bruinen en kruiderij toevoegen.
Project Gezond Goulash met een beetje karwijzaad .
Project Gezond Goulash met een beetje karwijzaad .
Project Gezond Goulash met een beetje karwijzaad .

Bouillon toevoegen.

Bouillon toevoegen.
Project Gezond Goulash met een beetje karwijzaad .

Groente toevoegen.

Groente toevoegen.

Wat een heerlijk stoofje! Helemaal toppie. Deze pluim geldt natuurlijk voor Project Gezond, die dit recept beacht. Ik ben enkel een " namaakster  " En of dit gerecht echt Hongaars is wekt bij mij enige twijfel, maar dat doet aan de smaak niets af.

Karwijzaad heb  ik namelijk nog nooit gebruikt en dus ook niet in de kruidenlade. Op internet zocht ik er een alternatief voor en dat bleek komijn te zijn. ***

Bij het boodschappen doen gisteren kon ik toch de verleiding niet weerstaan om bij de kruiden te snuffelen en jawel.... karwijzaad. En daar heb ik beslist geen spijt van. Op internet las ik ook, dat karwijzaad veelal gebruikt wordt in Arabische gerechten.

Deze goulash geurt heerlijk en waarschijnlijk hoef je niemand aan tafel te roepen, want ze komen gewoon op de heerlijke geur af. Slechts in 20 minuten zit dit stoofje in de pan , rest nog 2 1/2uur stoven.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm een scheutje olie in de pan en smoor de ui en knoflooksnippers even aan. Voeg het vlees , het karwijzaad en het paprikapoeder toe en bak het vlees snel rondom bruin.

Giet een deel van de bouillon in de pan, roer, zet het vuur laag en het deksel op de pan.
Laat dit op een zacht vuurtje 2 !/2 uur zachtjes stoven. Roer soms even en controleer of er nog voldoende vocht in de pan is. Voeg zo nodig nog wat van de achtergebleven bouillon toe.

Voeg de laatste 30 minuten van de stooftijd de paprika en de tomaatstukjes toe. Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.

Serveer de rijst op voorverwarmde borden met een schep goulash erop en smullen maar.

Tags, , , , , , , ,

Serveertip

Stooftijd verkorten? Kies dan voor blokjes kipfilet.

Bron

Project Gezond uit het boek TOP eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top