1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Caribische keuken
  5. Inktvis
  6. Inktvis op de Wijze van de Cocoseilanden

Inktvis op de Wijze van de Cocoseilanden

  • Caribisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-01-2020

Ingrediënten 4 personen


500 g schoongemaakte inktvis
4 eetlepels olie
1 eetlepel tamarindepasta
2.4 dl water
zout

gemalen ingrediënten:

3 tenen knoflook
3 sjalotjes
2 cm gember
1/2 eetlepel witte peper


Inktvis op de Wijze van de Cocoseilanden
Inktvis op de Wijze van de Cocoseilanden

Een eenvoudige en snelle manier om lekkere inktvis te bereiden. Lekker met kokosrijst.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Meng in een klein kommetje de tamarindepasta met het water. Gebruik hiervoor uw vingers. Giet het tamarindewater vervolgens door een zeefje.
-Vermaal de knoflook, de sjalotjes, de gember en de peper met behulp van een keukenmachine tot een pasta.
-Verhit de olie in een wok en roerbak de pasta circa 5 min, totdat de olie boven komt drijven en het mengsel geurig is geworden.
-Voeg het tamarindewater en zout naar smaak toe. Laat alles een beetje indikken.
-Voeg de inktvis toe en roerbak tot die net ondoorzichtig is geworden â€" zorg ervoor dat het gerecht niet te gaar wordt, want dan wordt de inktvis taai !
-Breng het gerecht in een verwarmde schaal over of serveer de inktvis op een bananenblad met gestoomde rijst of Nasi Lemak

Bron

Wereldsmaken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top