Kabeljauwhaasje met pastinaak en shii-takes
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 10-01-2020
Lekker visgerecht
Ingrediënten 2 personen
2 pastinaken2 sjalotjes
1 dl olijfolie
2 teentjes knoflook
20 g broodkruim
50 g platte peterselie
40 g hazelnoten
2 polderaardappels
100 g shiitakes
5 cl citroensap
100 g boter
3 dl melk
300 g kabeljauwhaasjes
10 cl witte wijnazijn
Bereidingswijze
-Schil en stoom de pastinaken gedurende 20 minuten.
-Mix in de blender samen met de melk, 2 cl citroensap en wat zout.
-Doe ondertussen zout op het kabeljauwhaasje en laat dit 10 minuten intrekken.
-Doe de peterselie, de hazelnoten, het broodkruim, de olijfolie en een teentje knoflook in een blender en mix fijn. -Haal met een parisiennelepeltje kleine bolletjes uit de aardappelen en bak gedurende enkele minuten in wat boter.
-Schil en versnipper de sjalotjes en laat samen met een teentje knoflook stoven in een nootje boter tot ze lichtjes verkleuren. Doe er 50 g koude boter in klontjes bij en blus met 3 cl citroensap, zeef de mengeling.
-Stoof de shii-takes in de witte wijnazijn met een beetje boter.
-Spoel het kabeljauwhaasje af onder koud water en dep droog. Bak in wat boter.
Afwerking
Trek de kabeljauw uiteen in mooie stukjes en leg ze op een diep bord. Schik de pastinaak, de pesto van de peterselie en wat aardappelbolletjes ertussenin. Lepel de hazelnootboter over de vis. Strooi er eventueel wat versnipperde peterselie over.
Bron
delhaize-bart desmidt-
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties