1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spinazielasagne met gerookte zalm, tomaat, ricotta en kaas. P.G

Spinazielasagne met gerookte zalm, tomaat, ricotta en kaas. P.G

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-01-2020

Ingrediënten 4 personen


600 gram verse spinazie
4 tomaten in plakjes gesneden
250 gram ricotta
200 gram gerookte zalm
120 gram lasagnebladen
2 teen knoflook gesnipperd
1/2 tl nootmuskaat en peper en zout naar smaak
olie om te bakken
75 gram geraspte kaas naar smaak


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, wok, ovenschaal, zeef


Spinazielasagne met gerookte zalm, tomaat, ricotta en kaas. P.G
Spinazielasagne met gerookte zalm, tomaat, ricotta  en kaas. P.G
Spinazielasagne met gerookte zalm, tomaat, ricotta en kaas. P.G
Spinazielasagne met gerookte zalm, tomaat, ricotta  en kaas. P.G
Spinazielasagne met gerookte zalm, tomaat, ricotta en kaas. P.G
Spinazielasagne met gerookte zalm, tomaat, ricotta  en kaas. P.G
Spinazielasagne met gerookte zalm, tomaat, ricotta en kaas. P.G
Spinazielasagne met gerookte zalm, tomaat, ricotta  en kaas. P.G
Spinazielasagne met gerookte zalm, tomaat, ricotta en kaas. P.G
Spinazielasagne met gerookte zalm, tomaat, ricotta  en kaas. P.G
Spinazielasagne met gerookte zalm, tomaat, ricotta en kaas. P.G
Spinazielasagne met gerookte zalm, tomaat, ricotta  en kaas. P.G
Spinazielasagne met gerookte zalm, tomaat, ricotta en kaas. P.G
Spinazielasagne met gerookte zalm, tomaat, ricotta  en kaas. P.G
Spinazielasagne met gerookte zalm, tomaat, ricotta en kaas. P.G
Spinazielasagne met gerookte zalm, tomaat, ricotta  en kaas. P.G
Spinazielasagne met gerookte zalm, tomaat, ricotta en kaas. P.G
Spinazielasagne met gerookte zalm, tomaat, ricotta  en kaas. P.G

Dit was een snelle heerlijke schotel van Project Gezond. Makkelijk voor te bereiden en dan mag de oven het gerecht afmaken
gerookte zalm en spinazie is ook weer zo'n gouden smaakcombinatie en met de tomaat erbij krijg je een forse groentebom met mineralen en vitamines naar binnen.
Voor 2 personen moet je wel een kleinere ovenschaal gebruiken, want anders kun je geen 3 lagen lasagne opbouwen.


Wat een vergissing Dit was een gerecht voor 4 personen. Geen wonder, dat we veel te veel hadden. In het boek TOP staan de meeste gerechten voor 2 personen beschreven. Helemaal overheen gelezen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit een scheutje olie in de wok en fruit de gesnipperde knoflook met de nootmuskaat even aan.
Voeg in porties de verse spinazie toe en laat deze slinken. Laat de spinazie in een zeef uitlekken en druk zoveel mogelijk van het vocht weg.

Roer de ricotta door de spinazie en breng dit op smaak met peper en zout.

Vet een ovenschaal in en beleg de bodem van de schaal met 1/3 van de lasagnebladen.
Leg er 1/3 van de tomaatplakjes op.
Daarop 1/3 van de spinazie.
Daarop de helft van de gerookte zalm

Herhaal dit nog een keer.

Maak de derde en laatste laag van de rest van de lasagnebladen, tomaat en spinazie-ricotta mengsel .
Top de schotel af met de geraspte kaas en zet de schotel 30 -40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Geniet van een heerlijke groentebom met vol van smaak.

Bron

Boek TOP van Project gezond eigen tekst en foto



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top