Stamppot bietjes met spekreepjes roomkaas en champignons

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 09-01-2020
  • Stamppot bietjes met spekreepjes roomkaas en champignons

    Stamppot bietjes met spekreepjes roomkaas en champignons

    Stamppot bietjes met spekreepjes roomkaas en champignons

Eigenlijk geen echt stamppotje (behalve dat alles door elkaar is gemengd), maar een smeuïge aardappelpuree met daar de blokjes rode bietjes gemengd. Dat maakt het geheel niet zo vast.
De roomkaas (light), knapperige spekblokjes, gebakken rode ui en de kastanjechampignons maken het tot een heerlijk geheel.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
75 gram gerookte magere spekreepjes
1 rode ui, fijngesnipperd
500 g gekookte bietjes, in blokjes
50 gram roomkaas naturel of light
1 eetlepel gedroogde tijm
zout, versgemalen peper
1 eetlepel balsamicoazijn
1 eetlepel vloeibare (acacia)honing
750 gram kruimig kokende aardappelen
20 gram (room)boter
1/2 dl melk
1 eetlepel olijfolie
250 gram kastanjechampignons, schoongemaakt in plakjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan voor de aardappelen
pan voor de bietjes
koekenpan voor de champignons
mixer of aardappelstamper

Bereidingswijze

Verhit 1 el boter in een pan en bak de spekblokjes even uit. Voeg uisnippers toe en bak even mee. Roer de blokjes rode biet, tijm en roomkaas erdoor en laat het geheel plm. 10 minuten zachtjes verwarmen. Af en toe roeren. Breng op smaak met de balsamicoazijn, honing, zout en versgemalen peper.

Kook intussen de aardappelen in weinig water met zout in plm. 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af en laat ze nog even goed droogstomen.
Roer de melk en de boter door de aardappelen en maak er een lekkere puree van.

Meng het bietenmengsel door de aardappelpuree.

Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de champignons omscheppend in plm. 5 minuten bruin. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de champignons over de bietenstamppot. .

Serveertip

Ook lekker met jonge zachte geitenkaas voor de liefhebber.
Eet je liever vegetarisch? Laat de spekblokjes dan weg en meng de champignons door de stamppot.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten