Mini gehaktbroodjes met pittige waterkersmayonaise

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-01-2020
  • Mini gehaktbroodjes met pittige waterkersmayonaise

    Mini gehaktbroodjes met pittige waterkersmayonaise

    Mini gehaktbroodjes met pittige waterkersmayonaise

Deze mini gehaktbroodjes zijn niet alleen budgetvriendelijk maar super lekker met de pittige waterkersmayonaise en frietjes ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg gemengd gehakt
100 g spekblokjes
1 sjalot
2 knoflook teentjes
1 ei
50 g paneermeel
boterklontje

Voor de mayonaise :

2 bosjes waterkers
1 ei
1/2 tl wasabi
100 ml maïsolie
limoensap (scheutje)
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Meng met de spekjes door het gehakt. Voeg het ei en het paneermeel toe en meng goed.
2 Vorm langwerpige balletjes van ongeveer 100 gram/stuk en leg ze naast elkaar in een grote ovenschaal. Ze mogen elkaar net raken. Leg op elke gehaktbal een vlokje boter en zet 35 minuten in de oven.
3 Maak ondertussen de saus :
- Spoel de waterkers.
-Blancheer 1 bosje 3 minuten in kokend water, laat schrikken onder koud water en mix fijn met 2 eetlepels olie.
-Zeef de waterkersolie.
- Voeg daarna de rest van de olie toe.
4 Doe het ei en de wasabi met het limoensap in een maatbeker. Voeg eerst 3 eetlepels van de waterkersolie toe en mix fijn. Voeg de rest van de waterkersolie in een straaltje toe en mix tot een groene mayonaise. Breng verder op smaak met peper en zout.
5 Serveer de gehaktballetjes met de rest van de waterkers en de waterkersmayonaise.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten