Eenpansovengerecht met spruitjes, zalmfilet en romige kerriesaus

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-01-2020
  • Eenpansovengerecht met spruitjes, zalmfilet en romige kerriesaus

    Eenpansovengerecht met spruitjes, zalmfilet en romige kerriesaus

    Eenpansovengerecht met spruitjes, zalmfilet en romige kerriesaus

De groenten voor deze schotel kun je perfect op voorhand bereiden. Rooster of blancheer op zondag verschillende groentemengelingen en gebruik ze door de week voor uiteenlopende recepten. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g zalmfilet (in blokjes)
2 preien (in ringen)
250 g spruitjes (gehalveerd)
150 g broccoli (roosjes)
1 el peterselie (fijngehakt)
200 ml room
100 ml droge witte wijn
1 visbouillonblokje
1,5 el kerriepoeder
boter
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C.
2 Blancheer de spruitjes en broccoli 4 minuten in lichtgezouten water. Giet af.
3 Fruit de prei, spruitjes en broccoli in boter in een ovenvaste pan.
4 Voeg het kerriepoeder toe en roerbak 2 minuten mee. Kruid met peper en zout.
5 Blus met de wijn en roer er de room, de peterselie en het verkruimelde bouillonblokje onder.
6 Leg er de blokjes zalm bij en zet de pan 15 minuten in de oven. Serveer meteen.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten