Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)

  • Duits, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)

    Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)

    Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)

  • Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)

    Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)

    Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)

  • Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)

    Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)

    Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)

  • Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)

    Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)

    Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)

  • Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)

    Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)

    Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)

  • Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)

    Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)

    Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)

  • Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)

    Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)

    Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)

Niet alleen de Gluhwein en Reibekuchen zijn de specialiteiten van de kerstmarkten ook de champignons met knoflooksaus doen aardig mee in het rijtje 'lekkers van de kerstmarkt'.
Het is een beetje via de Duitse kerstmarkten naar ons land gekomen en als je een kerstmarkt in het zuiden van het land bezoekt staan er zelfs Duitse kraampjes met deze lekkernijen. Geen probleem want onze oosterburen kunnen er wat van.
Ik ben gaan zoeken op Duitse kooksites en uit enkele recepten met daaraan de bewerking van mijzelf is dit recept ontstaan. Niet met de bedoeling om ermee op een (kerst)markt te gaan staan maar om voor mezelf te onthouden ;) :) :P 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de knoflooksaus:
- 200 gram crème fraiche
- 2 teentjes knoflook
- 1 el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- 1 el mayonaise
- 2 tl ahornsiroop
- 1 el fijngesneden verse bieslook
- snufje zout

Voor de champignons:
- 500 gram champignons
- 2 uien (niet te groot)
- scheutje olie
- 1 ½ tl zoete paprikapoeder
- ½ tl gerookte paprikapoeder
- pezo
- scheutje cognac (of Vieux)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 336,81 kcal
Koolhydraten 7,09 g
Eiwitten 4,97 g
Vetten 29,34 g

Bereidingswijze

Knoflooksaus:
- Crème fraiche, olijfolie, azijn, mayonaise, ahornsiroop, bieslook, zout en knoflook (uit de knijper) door elkaar mengen.

Champignons:
- Champignons schoonmaken en de grootste halveren of in vieren snijden.
- Uien schillen en in halve ringen snijden.
- Champignons in een hete pan zonder olie eerst aanbakken, dan zout en olie toevoegen en nog eventjes verder bakken.
- De uien erbij doen en het vuur kleiner zetten, het paprikapoeder en de cognac erbij doen en nog 2-3 minuten laten bakken tot de uien zacht zijn en het vocht verdampt is.
- De champignons met peper en zout op smaak brengen.
- Serveer samen met de knoflooksaus.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse

Doorsturen

Home Recepten