1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Knoflooksaus
  6. Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)

Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)

Door: wilmiewillemse

  • Duits, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-01-2020

Ingrediënten 4 personen


Voor de knoflooksaus:
- 200 gram crème fraiche
- 2 teentjes knoflook
- 1 el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- 1 el mayonaise
- 2 tl ahornsiroop
- 1 el fijngesneden verse bieslook
- snufje zout

Voor de champignons:
- 500 gram champignons
- 2 uien (niet te groot)
- scheutje olie
- 1 ½ tl zoete paprikapoeder
- ½ tl gerookte paprikapoeder
- pezo
- scheutje cognac (of Vieux)


Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)
Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)
Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)
Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)
Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)
Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)
Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)
Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)
Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)
Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)
Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)
Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)
Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)
Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)

Niet alleen de Gluhwein en Reibekuchen zijn de specialiteiten van de kerstmarkten ook de champignons met knoflooksaus doen aardig mee in het rijtje 'lekkers van de kerstmarkt'.
Het is een beetje via de Duitse kerstmarkten naar ons land gekomen en als je een kerstmarkt in het zuiden van het land bezoekt staan er zelfs Duitse kraampjes met deze lekkernijen. Geen probleem want onze oosterburen kunnen er wat van.
Ik ben gaan zoeken op Duitse kooksites en uit enkele recepten met daaraan de bewerking van mijzelf is dit recept ontstaan. Niet met de bedoeling om ermee op een (kerst)markt te gaan staan maar om voor mezelf te onthouden 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Knoflooksaus:
- Crème fraiche, olijfolie, azijn, mayonaise, ahornsiroop, bieslook, zout en knoflook (uit de knijper) door elkaar mengen.

Champignons:
- Champignons schoonmaken en de grootste halveren of in vieren snijden.
- Uien schillen en in halve ringen snijden.
- Champignons in een hete pan zonder olie eerst aanbakken, dan zout en olie toevoegen en nog eventjes verder bakken.
- De uien erbij doen en het vuur kleiner zetten, het paprikapoeder en de cognac erbij doen en nog 2-3 minuten laten bakken tot de uien zacht zijn en het vocht verdampt is.
- De champignons met peper en zout op smaak brengen.
- Serveer samen met de knoflooksaus.

Tags, , , , , ,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top