
Eet je koolhydraatarm, maar wil je toch blijven genieten van een lekkere boterham. Maak dan kennis met dit overheerlijke koolhydraatarme brood recept om zelf te maken.
Je kunt variëren met de hoeveelheid pitten en zaden maar houd de verhouding meel en eieren hetzelfde voor het beste resultaat!
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Smelt de boter in een steelpan.
2. Klop de eieren samen met de zuivelspread en de boter tot een luchtige massa.
3. Meng het amandelmeel samen met de lijnzaad, zonnebloempitten, hennepzaad, pompoenpitten, psylliumvezels, bakpoeder en wat zout door elkaar.
4. Roer het ei mengsel bij de droge bestanddelen en voeg 1 eetlepel water toe.
5. Schep het deeg in een met bakpapier bekleden cakeblik. Bak het brood in 40 minuten gaar op 180 graden.
Smakelijk!
Snijd het brood in sneetjes en vries een deel in.
Foodsisters