Koolhydraatarm pittenbrood

  • Slanke keuken, Brood
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-01-2020
  • Koolhydraatarm pittenbrood

    Koolhydraatarm pittenbrood

    Koolhydraatarm pittenbrood

Eet je koolhydraatarm, maar wil je toch blijven genieten van een lekkere boterham. Maak dan kennis met dit overheerlijke koolhydraatarme brood recept om zelf te maken.
Je kunt variëren met de hoeveelheid pitten en zaden maar houd de verhouding meel en eieren hetzelfde voor het beste resultaat! 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
6 eieren
270 g zuivelspread light
80 g amandelmeel
30 g gebroken lijnzaad
2 eetlepels zonnebloempitten
2 eetlepels hennepzaad
1 eetlepel pompoenpitten
1 eetlepel water
70 g roomboter
70 g psylliumvezels
2 theelepels bakpoeder
Snufje zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Smelt de boter in een steelpan.
2. Klop de eieren samen met de zuivelspread en de boter tot een luchtige massa.
3. Meng het amandelmeel samen met de lijnzaad, zonnebloempitten, hennepzaad, pompoenpitten, psylliumvezels, bakpoeder en wat zout door elkaar.
4. Roer het ei mengsel bij de droge bestanddelen en voeg 1 eetlepel water toe.
5. Schep het deeg in een met bakpapier bekleden cakeblik. Bak het brood in 40 minuten gaar op 180 graden.

Smakelijk!

Bron

Foodsisters

Serveertip

Snijd het brood in sneetjes en vries een deel in.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten