1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Zuurkool
  6. Snelle zuurkool met 4 soorten vlees

Snelle zuurkool met 4 soorten vlees

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-01-2020

Ingrediënten 4 personen


1 kg voorgekookte zuurkool met witte wijn (in zakje)
1 bladje laurier
2 kruidnagels
1 koffielepel jeneverbes
20 cl Riesling
2 eetlepels reuzel of boter
1 dikke ui
8 kleine aardappelen
150 g Breydelspek in sneetjes
8 worsten uit Straatsburg
4 Poolse worsten
1 gekookt hammetje
mosterd om erbij te serveren



Snelle zuurkool met 4 soorten vlees
Snelle zuurkool met 4 soorten vlees

Binnen het uur een lekkere zuurkoolschotel op tafel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 15 min. + 40 min. kooktijd

-Verwarm in een grote stoofpot op zacht vuur de reuzel en fruit er de gesnipperde ui in.
-Schil de aardappelen en halveer ze. Doe ze in de stoofpot met de helft van de zuurkool en meng. Voeg het laurierblaadje toe, de helft van de jeneverbessen en de helft van de kruidnagels.
-Leg er het hammetje en de Poolse worsten bovenop en bedek met de rest van de zuurkool.
-Overgiet met de witte wijn en met het water, voeg de rest van de specerijen toe (geen zout!) en breng aan de kook.
-Zet een deksel op de pot en laat 30 min. op heel zacht vuur sudderen.
-Leg de Straatsburgse worstjes en de sneetjes spek op de zuurkool en laat nog 10 min. zacht koken met het deksel op de pot.
Serveer heel warm met mosterd.


Serveertip

Dankzij de voorgekookte zuurkool en het reeds gekookte vlees hoeft dit gerecht geen 4 uur te stoven! Je kan het hammetje vervangen door dikke sneden kasseler rippchen (1 per portie), de Poolse worstjes door andere gekookte worsten, enz.

Bron

Delhaize



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top