Stoverij van everzwijn met Guinness, appeltje met veenbessenconfituur en rösti

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 07-01-2020
  • Stoverij van everzwijn met Guinness, appeltje met veenbessenconfituur en rösti

    Stoverij van everzwijn met Guinness, appeltje met veenbessenconfituur en rösti

    Stoverij van everzwijn met Guinness, appeltje met veenbessenconfituur en rösti

Lekkere stoverij van everzwijn met Guiness, appeltje, veenbessen, rosti. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 appels (jonagold)
1 eetlepel Luikse siroop
1 sneetje peperkoek
33 cl Guiness
1 kruidentuiltje
1 eetlepel graanmosterd
1 gehakte ui
550 g everzwijn
1 koffielepel bruinefond pasta
2 eetlepels boter
8 rösti (kant en klaar )
1 takje tijm
100 g veenbessenconfituur
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Kruid het vlees en bak het krokant in hete boter.
-Haal het uit de pan en doe in diezelfde pan/ketel de gehakte ui.
-Stoof de ui glazig en voeg dan het vlees er terug aan toe samen met alle andere ingrediënten (de Guinness, de siroop, het kruidentuiltje, de bruinefondpasta, de mosterd en de tijm.
-Voeg er ook het sneetje peperkoek aan toe en het water.
- Laat dit nu gedurende 50 min. garen op een zacht vuur.
-Laat nadien de stoverij nog 20 min. rusten.
-Snijd het hoedje van de appel en lepel er de confituur op. Laat 25 min. garen in de oven op 170 graden.
-Bak de röstis krokant in een pan en serveer met de stoverij en de warme appel.


Bron

delhaize

Serveertip

Dit stoofpotje is ideaal als je met veel bent en je kunt het rustig van tevoren klaarmaken. Zo win je de dag zelf tijd en komen de smaken nog beter tot hun recht.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten