Gamba salade
- Slanke keuken, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
Een salade op z'n tijd is altijd een goed idee! Ik kan er dan ook geen genoeg van krijgen! Salades zijn zo gemaakt en ook nog eens lekker en gezond. Vooral deze salade in combinatie met gamba's, spinazie en tomaatjes is overheerlijk. Ideaal als bijgerecht of voor de lunch en laag in koolhydraten en calorieën!
Ingrediënten 2 personen
- 200 gr garnalen- 100 gr sla
- 1 teentje knoflook
- 200 gr cherry tomaatjes
- 2 handjes spinazie
- 1 citroen
- 50 ml yoghurt
- 1 theelepel sesamzaad
- scheutje olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 298,08 kcal |
Koolhydraten | 9,39 g |
Eiwitten | 21,31 g |
Vetten | 18,05 g |
Bereidingswijze
- Snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en voeg de knoflook toe.
- Voeg vervolgens de gamba's toe en bak ze al roerend 5 a 6 minuten.
- Verdeel de sla en spinazie over 2 borden.
- Snijd de cherry tomaatjes door de helft en voeg deze toe aan de salade.
- Rasp de citroen en pers het sap uit.
- Klop de rasp en citroensap door de yoghurt en maak de dressing af met een snuf peper en zout.
- Voeg de gamba's toe aan de salade.
- Tot slot besprenkel je de salade met de citroendressing en de sesamzaadjes.
Smakelijk!