Pittige boontjes met ketjap, kip en krieltjes van P.G

  • Fusion, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-01-2020
  • Pittige boontjes met ketjap, kip en krieltjes van P.G

    Pittige boontjes met ketjap, kip en krieltjes van P.G

    Pittige boontjes met ketjap, kip en krieltjes van P.G

  • Pittige boontjes met ketjap, kip en krieltjes van P.G

    Pittige boontjes met ketjap, kip en krieltjes van P.G

    Pittige boontjes met ketjap, kip en krieltjes van P.G

  • Pittige boontjes met ketjap, kip en krieltjes van P.G

    Pittige boontjes met ketjap, kip en krieltjes van P.G

    Pittige boontjes met ketjap, kip en krieltjes van P.G

  • Pittige boontjes met ketjap, kip en krieltjes van P.G

    Pittige boontjes met ketjap, kip en krieltjes van P.G

    Pittige boontjes met ketjap, kip en krieltjes van P.G

  • Pittige boontjes met ketjap, kip en krieltjes van P.G

    Pittige boontjes met ketjap, kip en krieltjes van P.G

    Pittige boontjes met ketjap, kip en krieltjes van P.G

  • Pittige boontjes met ketjap, kip en krieltjes van P.G

    Pittige boontjes met ketjap, kip en krieltjes van P.G

    Pittige boontjes met ketjap, kip en krieltjes van P.G

  • Pittige boontjes met ketjap, kip en krieltjes van P.G

    Pittige boontjes met ketjap, kip en krieltjes van P.G

    Pittige boontjes met ketjap, kip en krieltjes van P.G

Een powercombinatie van boontjes en ketjap. Invloeden van 2 keukens dus lekker fusion. Een heerlijk éénpansgerecht uit de wok, dat binnen 30 minuten op tafel staat. Dit gerecht wordt niet echt pittig van één theelepel sambal oelek. Aan de voorzichtige kant dus. Voeg naar smaak meer sambal toe , of voeg een in stukjes gesneden rode peper toe aan de knoflook en de gember. Helaas had ik die niet in huis en ik  heb dus wat meer sambal toegevoegd.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
400 gram sperziebonen schoon en gehalveerd
400 gram krieltjes ( ik had minikriel)
1-2 cm gember geschild en fijn gehakt
1 teen knoflook fijn gehakt
200 gram kipfilet in blokjes
1 tl sambal oelek ( of meer naar smaak)
30 ml ketjap manis
10 gram sesamzaad

!/2 bouillonblokje kip ( minder zout)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank, mes, wok

Bereidingswijze

Kook de schone boontjes in water waarin een half kippenbouillonblokje is opgelost in 3-5 minuten beetgaar.
Giet af en spoel de boontjes koud en laat ze goed uitlekken.

Verhit wat olie in de wok en fruit de gember en knoflook even aan.
Voeg de kipblokjes toe en bak even mee.

Haal alles uit de pan en hou wam onder aluminiumfolie.

Voeg weer een scheutje olie toe aan de wok en bak de krieltjes een paar minuten aan op wat hoger vuur. Temper de warmtebron en laat de krieltjes verder garen. Als de krieltjes ( bijna) gaar zijn , voeg je de boontjes en de sesamzaadjes toe om even mee te wokken.

Dan gaat de kipfilet en de ketjap met een klein scheutje water erbij en mag het gerecht even pruttelen om dan opgediend te worden.
Eet smakelijk .





Bron

Uit het boek TOP van Project Gezond. Eigen tekst en foto's ( kleine eigen aanpassing)

Laatste reacties

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 13-01-2020

Uit mijn meldingen. HennieRD60 zegt op 11 januari 2020 10:12:31 Gisteren klaar gemaakt het was heerlijk, voor herhaling vatbaar.

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 05-01-2020

Dat zoiets simpels zo smakelijk kan zijn.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten