Gegrilde zalm met glazuur van zoete mosterd
- Frans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 05-01-2020
Lekkere zalm gegrild met een glazuur van zoete mosterd
Ingrediënten 4 personen
800 g zalmfilet met vel4 grote zoete aardappelen
2 limoenen
2 el honing
3 el mosterd
4 el olijfolie
1 bussel dille
4 takjes rozemarijn
4 teentjes knoflook
1 el Provençaalse kruiden
zout en peper
Bereidingswijze
-Snijd de ongeschilde zoete aardappelen in dikke plakjes en meng ze met olijfolie, kruiden, peper en zout en grill ze 10 minuten in een grote grillpan op hoog vuur, maar niet tot het maximum.
-Meng de mosterd, honing en gehakte dille.
-Snijd de ongeschilde teentjes knoflook en de limoenen in vieren. Schuif de zoete aardappelen naar de zijkant van de grill of houd ze warm.
-Vet de huidzijde van de zalmfilets licht in, leg ze op de grill en bedek ze met honingglazuur.
-Omring ze met limoen, knoflook en rozemarijn. Blijf koken 3 tot 4 min., Tot de helft van de dikte van de zalm blancheert.
Bron
njam
Serveertip
Tip: Op de BBQ het is ook een geweldige manier om dit recept tot een succes te maken.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties