Gegrilde zalm met glazuur van zoete mosterd

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-01-2020
  • Gegrilde zalm met glazuur van zoete mosterd

    Gegrilde zalm met glazuur van zoete mosterd

    Gegrilde zalm met glazuur van zoete mosterd

Lekkere zalm gegrild met een glazuur van zoete mosterd

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 g zalmfilet met vel
4 grote zoete aardappelen
2 limoenen
2 el honing
3 el mosterd
4 el olijfolie
1 bussel dille
4 takjes rozemarijn
4 teentjes knoflook
1 el Provençaalse kruiden
zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snijd de ongeschilde zoete aardappelen in dikke plakjes en meng ze met olijfolie, kruiden, peper en zout en grill ze 10 minuten in een grote grillpan op hoog vuur, maar niet tot het maximum.
-Meng de mosterd, honing en gehakte dille.
-Snijd de ongeschilde teentjes knoflook en de limoenen in vieren. Schuif de zoete aardappelen naar de zijkant van de grill of houd ze warm.
-Vet de huidzijde van de zalmfilets licht in, leg ze op de grill en bedek ze met honingglazuur.
-Omring ze met limoen, knoflook en rozemarijn. Blijf koken 3 tot 4 min., Tot de helft van de dikte van de zalm blancheert.

Bron

njam

Serveertip

Tip: Op de BBQ het is ook een geweldige manier om dit recept tot een succes te maken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten