1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Europese keuken
  5. Rode kool
  6. Rode kool met cranberry's van Nigella Lawson

Rode kool met cranberry's van Nigella Lawson

  • Europees, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-01-2020

Ingrediënten 8 personen


- 1 grote rode kool (2 kilo)
- 2 rode uien
- 4 el bruine basterdsuiker
- 1 kaneelstokje
- 4 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 4 el rode wijn azijn (of frambozenazijn)
- 300 gram gedroogde cranberry's
- 340 gram cranberry's, vers of uit de diepvries (1 zakje)
- 4 tl zeezout
- 1 liter appelsap
- klont boter


Rode kool met cranberry's van Nigella Lawson
Rode kool met cranberry's van Nigella Lawson
Rode kool met cranberry's van Nigella Lawson
Rode kool met cranberry's van Nigella Lawson
Rode kool met cranberry's van Nigella Lawson
Rode kool met cranberry's van Nigella Lawson
Rode kool met cranberry's van Nigella Lawson
Rode kool met cranberry's van Nigella Lawson
Rode kool met cranberry's van Nigella Lawson
Rode kool met cranberry's van Nigella Lawson
Rode kool met cranberry's van Nigella Lawson
Rode kool met cranberry's van Nigella Lawson

Elk jaar met kerst als er wild op tafel komt maak ik rode kool. Dit jaar kwam ik een leuk recept van Nigella Lawson tegen en omdat het ook nog eens met cranberry's was vond ik het helemaal bij kerstmis en het wildseizoen passen. Bovendien kan een recept van Nigella nooit verkeerd uitpakken.
Het werd dus een onderdeel van ons kerstdiner 2019.
Maak deze rode kool gerust al een dag van te voren zodat deze de kans krijgt om te 'rijpen' want dat komt de smaak alleen maar ten goede.

TIP: Gebruik gewoon een grote verse rode kool want wat er overblijft kun je makkelijk in bakjes invriezen, zo heb je altijd een warme 'eerste hulp bij koude winteravonden' bij de hand

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Smelt de boter in een grote pan en fruit hierin de halve uienringen.
- Voeg fijngesneden rode kool, verse cranberry's (of diepvries), gedroogde cranberry's, suiker, kaneel, kruidnagels, laurier, zijn, zout en appelsap toe en meng alles goed door elkaar.
- Breng het aan de kook en laat het ongeveer 10 minuutjes op een hoog vuur koken.
- Zet het vuur daarna klein en laat het geheel nog ongeveer 1- 1 ½ uur zachtjes doorkoken tot de gewenste garing is bereikt.

Bron

Nigella Lawson/Bij mij aan tafel (beetje aangepast)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top