Oliebollen over? Oliebollencake

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-01-2020

al een paar jaar gemaakt en nog steeds lekker , ook als je bv met koningsdag op de kermis wat oliebollen hebt gehaald

Deel dit recept

Ingrediënten 14 personen
5 oliebollen, 4 eieren, 200 g. boter(kamertemperatuur) 200 g. suiker ,200 g . bloem,1 tl bakpoeder, 1 tl vanillesuiker, 1 tl zonnebloem olie, rasp van 1 citroen, snufje zout, Poedersuiker.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer , cake vorm .

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op op 175 g. C. . vet het bakblik in met een beetje zachte boter,zonnebloemolie en bloem.

meng de boter,suiker vanille suiker citroen rasp en zout in een beslagkom. voeg de eieren al mixend een voor een toe aan het botermengsel. Voeg pas je volgende ei toe als de vorige helemaal is opgenomen. Spatel dan de bloem en het bakpoeder door het beslag. snijd de oliebollen in stukjes en mix deze als laatste door het beslag.

Stort het beslag in de bakvorm en strijk het glad. zet dan het cakeblik voor een uur in het midden van de oven.

Prik na 60 min . met een satéprikker in het midden van de de cake, als hij er schoon uit komt is de cake gaar.
neem de cake uit de oven en laat hem 10 min. afkoelen. haal de cake uit het blik ten laat verder afkoelen op een rooster.
Strooi er tot slot flink wat poedersuiker over de cake.

Bron

Aldi krantje

Serveertip

Variatietips:
mix wat rozijnen en noten door je beslag.
nog meer oliebollen over ? snijd deze in blokjes van 1 cm er leg ze op het beslag als extra topping.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten