1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Oliebarries!

Oliebarries!

  • Nederlands, Borrelhapje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-01-2020

Ingrediënten 2 personen


100 g boter
700 ml melk
1 flesje bier met gisting op de fles
2 zakje gedroogde gist
2 ei
1000 g bloem
2 mespuntje zout
250 g rozijnen
Genoeg rum om de rozijnen te bedwelmen


Verder heb je nodig


Mixer met deeghaken is wel handig
frituurpan is nog handiger
2 lepels (eet)
Lekkere pan olie om in te bakken


Oliebarries!
Oliebarries!

ZO! Hebben wij even een lekker nieuwjaar gevierd! Lekker knallen met het vuurwerk en ook met me schatje!

Ik heb een geheim recept voor oliebollen ontwikkelt die ik graag met jullie wil delen. Dit kan je het hele jaar door maken omdat er geen oliebollenmix aan te pas komt. Wel bier! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Wel de rozijnen in de rum om ze lekker zacht te maken. doe dit minsten een uurtje van te voren

2. maak ondertussen het deeg met alle andere ingrediënten met de mixer. deeghaken zijn echt een pre! Heb je deze niet begin er dan niet aan

3. doe ook de rozijnen erbij en meng het nog even door.

4. het deeg moet nu goed rijzen. laat het deeg een uurtje of twee staan. niet op de tocht!!! dat vindt niemand fijn

5. breng de olie op een temperatuur van 190 graden celsius

6. laat de bollen gemaakt met 2 eetlepels in de olie glijden

7. na een minuut of 4 zijn ze wel gaar. keer ze af en toe om.

8. aflekken op keukenpapier en vers het lekkerste!

Serveertip

Lekker met poeiersuiker!

18+ eet bewust!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Barryskulinairekeuken


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Barryskulinairekeuken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top