Hutsepot met spiering en groenekool
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 03-01-2020
Lekkere hutsepot, makkelijk te bereiden
Ingrediënten 4 personen
300 g spieringen200 g gezouten spekblokjes
2 verse worsten rund + varken (beenhouwerij)
1/2 groene kool
3 wortelen
3 raapjes
1 prei
1takje tijm (vers)
6 aardappelen
2 uien
4 el boter
2 L groentebouillon
1 blaadje laurier
peper en zout
Bereidingswijze
Voorbereiding
- Snij de uien, de wortelen, de raapjes en de prei in stukken van ± 4 cm.
- Schil de aardappelen en snij in grote stukken.
- Snij de halve groene kool eerst in 2 en daarna in fijne repen.
- Snij de spiering in stukken.
Bereiding (15 min + 1 u. 30 min sudderen)
1 Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de groenten en de uien 6 min. Kruid met peper en zout. Voeg de groentebouillon, het tijmtakje, het laurierblaadje en de aardappelen toe.
2 Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de spekblokjes en de stukken spiering goudbruin. Schep het
vlees daarna bij de groenten.
3 Breng aan de kook en laat 1 u. 30 min. onafgedekt sudderen op een zacht vuur.
4 Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de worsten 5 min. aan elke kant. Snij in schuine stukken en meng op het einde
van de suddertijd onder de hutsepot. Verwijder het laurierblaadje en het tijmtakje.
Afwerking
-Serveer de hutsepot met een lepeltje mosterd.
Bron
colruyt
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties