Hutsepot met spiering en groenekool

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 03-01-2020
  • Hutsepot met spiering en groenekool

    Hutsepot met spiering en groenekool

    Hutsepot met spiering en groenekool

Lekkere hutsepot, makkelijk te bereiden

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g spieringen
200 g gezouten spekblokjes
2 verse worsten rund + varken (beenhouwerij)
1/2 groene kool
3 wortelen
3 raapjes
1 prei
1takje tijm (vers)
6 aardappelen
2 uien
4 el boter
2 L groentebouillon
1 blaadje laurier
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding
- Snij de uien, de wortelen, de raapjes en de prei in stukken van ± 4 cm.
- Schil de aardappelen en snij in grote stukken.
- Snij de halve groene kool eerst in 2 en daarna in fijne repen.
- Snij de spiering in stukken.

Bereiding (15 min + 1 u. 30 min sudderen)
1 Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de groenten en de uien 6 min. Kruid met peper en zout. Voeg de groentebouillon, het tijmtakje, het laurierblaadje en de aardappelen toe.
2 Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de spekblokjes en de stukken spiering goudbruin. Schep het
vlees daarna bij de groenten.
3 Breng aan de kook en laat 1 u. 30 min. onafgedekt sudderen op een zacht vuur.
4 Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de worsten 5 min. aan elke kant. Snij in schuine stukken en meng op het einde
van de suddertijd onder de hutsepot. Verwijder het laurierblaadje en het tijmtakje.

Afwerking
-Serveer de hutsepot met een lepeltje mosterd.

Bron

colruyt

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten